Σε ρυθμούς... FED και σήμερα η Wall (update)

Η εναλλαγή προσήμων επικρατεί την τελευταία ώρα στη Wall Street, καθώς μερίδα επενδυτών προχωρά σε αποκόμιση (χθεσινών) κερδών, ενώ οι αγορές εξακολουθούν να δέχονται τη θετική επιρροή των ανακοινώσεων της FED. Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές των ευρωαγορών.

”Κουρασμένοι” από το ράλι της Τρίτης, αλλά και απρόθυμοι να ρευστοποιήσουν αθρόα τα κέρδη τους εμφανίζονται οι επενδυτές στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones, αφού ξεκίνησε τη συνεδρίαση διορθωτικά εμφανίζει διακυμάνσεις, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο δείκτης Nasdaq, που χθες οδήγησε την άνοδο.

Το κλίμα στις αμερικανικές αγορές χαρακτηρίζεται θετικό, καθώς στο NYSE, οι ανοδικές μετοχές ξεπερνούν τις καθοδικές σε αναλογία 6 προς 4.

Αναλυτές εκτιμούν ότι διαρκεί και σήμερα η θετική επίδραση των χθεσινών ανακοινώσεων της FED σύμφωνα με τις οποίες, τα επιτόκια είναι πιθανόν να παραμείνουν αμετάβλητα για υπολογίσιμο χρονικό διάστημα.

Εμφανής είναι άλλωστε η απουσία μακροοικονομικών και σημαντικών επιχειρηματικών νέων. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αξίζει να αναφερθεί οι ανακοινώσεις των Northrop Grumman και Boeing πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Η πρώτη, ανέφερε κέρδη της τάξης του 1 δολ. ανά μετοχή, έναντι 56 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η δεύτερη ικανοποίησε την αγορά, αν και ανακοίνωσε υποχώρηση μεγεθών.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια αεροπορικού εξοπλισμού ανακοίνωσε υποχώρηση των κερδών της στα 256 εκατ. δολ. από 372 εκατ. δολ., λόγω μειωμένων πωλήσεων, ξεπερνώντας όμως παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναθεωρώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του έτους.

Αυτή την ώρα η μετοχή κερδίζει περίπου 6% και οδηγεί υψηλότερα τον αεροπορικό κλάδο.

Στο +0,24% και τις 9.771 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones ενώ κέρδη της τάξης του 0,11% εμφανίζει ο Nasdaq. Στο +0,051% και τις 1.047 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, πιέσεις άσκησαν στο Λονδίνο τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη, ενώ αντίθετα πρόσημα εμφάνισαν τα χρηματιστήρια Παρισιού και Φρανκφούρτης. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.265 μονάδες μειωμένος κατά 0,17%, ενώ ο CAC 40 κέρδισε 0,44% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.366 μονάδες.

Στο +0,99% και τις 3.622 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v