Τράπεζες και εξαγωγικές ωθούν τις ευρωαγορές

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές για έκτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ ο Dax βρίσκεται σε υψηλά 14 μηνών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τράπεζες λόγω της αναβάθμισης της τιμής-στόχου της HSBC από την UBS, αλλά και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών λόγω της SAP, μετά τις προβλέψεις για ρυθμούς ανάπτυξης των μονάδων της κατά 10% στις ΗΠΑ.

Σε θετικό πεδίο παραμένουν οι ευρωαγορές για έκτη συνεχή συνεδρίαση, διευρύνοντας τα κέρδη τους σε σχέση με το άνοιγμα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει κυρίως ο τραπεζικός κλάδος, αλλά και αυτός των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών.

Η UBS αναβάθμισε κατά 11% την τιμή-στόχο της HSBC Holdings, στις 1.050 πένες από 900 περίπου όπου κινείται σήμερα, με αφορμή τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και αυτής του Χονγκ Κονγκ, καθώς και λόγω των πρόσφατων εξαγορών στις οποίες προχώρησε η τράπεζα.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της γερμανικής εταιρίας λογισμικού SAP (που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές της Ευρώπης), καθώς η εταιρία εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξη για τους ρυθμούς ανάπτυξης των αμερικανικών μονάδων της, οι οποίοι θα ξεπεράσουν το 10% εφέτος. Στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκεται και η Philips. Η εταιρία βασίζει επίσης μεγάλο μέρος των εσόδων της στις ΗΠΑ.

Θετικό αντίκτυπο στις αγορές είχαν και τα τελευταία στοιχεία για τους δείκτες μεταποίησης (ΡΜΙ) σε Ευρωζώνη, Γαλλία και Γερμανία, οι οποίοι παρέμειναν πάνω από το κρίσιμο όριο των 50 μονάδων για την ανάπτυξή τους.

Αργότερα αναμένεται και ο αντίστοιχος δείκτης για τις ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των 3 τελευταίων ετών.

Αυτή την ώρα, ο Dax διαμορφώνεται στις 3.706 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,38%, σημειώνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των 14 τελευταίων μηνών. Άνοδο κατά 1,04% καταγράφει ο CAC-40 στο Παρίσι στις 3.408 μονάδες. Στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.310 μονάδων, κατά 0,53% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v