Το 40% της ρωσικής UFG εξαγοράζει η Deutsche Bank

Παρ’ όλο που το σκάνδαλο της Yukos την περασμένη εβδομάδα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις για την πορεία των εισροών ξένων κεφαλαίων στη Ρωσία, η Deutsche Bank εμφανίστηκε ”θαρραλέα”, συμφωνώντας να εξαγοράσει το 40% της ρωσικής επενδυτικής United Financial Group.

Το 40% της ρωσικής UFG εξαγοράζει η Deutsche Bank
Ιδιαιτέρως ”θαρραλέα” εμφανίστηκε η Deutsche Bank, όπως εκτιμούν αναλυτές, μετά το σκάνδαλο της Yukos, αφού αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του 40% της ρωσικής επενδυτικής United Financial Group.



Κίνητρο για τη δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Ευρώπης αποτέλεσαν οι πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας. Άλλωστε, σύμφωνα και με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η εγχώρια οικονομία αναμένεται για πέμπτη συνεχή χρονιά να αναπτυχθεί, σημειώνοντας ρυθμούς της τάξεως του 6% εφέτος.

Η Deutsche Bank και η UFG θα συνεργαστούν από κοινού στο μέτωπο των πωλήσεων αλλά και του trading ρωσικών μετοχών, αλλά και στην ανάλυση αλλά και παροχή χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Οι δύο οργανισμοί αναμένεται να υπογράψουν την τελική συμφωνία στις 6 Νοεμβρίου και να την ολοκληρώσουν τον Ιανουάριο. Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το αντίτιμο της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times”, το αντίτιμο αναμένεται να αγγίξει τα 70 εκατ. δολ.

Η UFG, που ιδρύθηκε το 1994, αναμένεται να διοικείται από το τρέχον management, ενώ οι εκπρόσωποι της Deutsche Bank θα αποτελούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v