ΗΠΑ: Ανοδος για καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου

Ανοδικά κινήθηκε τον Οκτώβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν, ενώ βελτιωμένα ήταν ακόμη τα μεγέθη της μεταποιητικής δραστηριότητας του Σικάγο. Αύξηση για το προσωπικό εισόδημα και μείωση για προσωπικές δαπάνες.

ΗΠΑ: Ανοδος για καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου
Ανοδο σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το μήνα Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 89,6 έναντι 89,4 το Σεπτέμβριο και ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 89,5.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οκτωβρίου, παρατηρούν οι αναλυτές είναι μόνο οριακά καλύτερα από αυτά του Αυγούστου, όταν ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 89,3. Ο δείκτης υποχώρησε το Μάιο λόγω του πολέμου στο Ιράκ, ανέκαμψε στις αρχές του καλοκαιριού και έκτοτε ακολουθεί συμπεριφορά ”ασανσέρ”.

Εξάλλου, άνοδο έως το 55 κατέγραψε και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιοχής του Σικάγο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 51,2 και οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 56. Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στην άνοδο των παραγγελιών.

Την πρώτη τους μείωση εδώ και έναν χρόνο σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι προσωπικές δαπάνες των Αμερικανών, καταδεικνύοντας ότι ενδεχομένως οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες θα αναθεωρηθούν σύντομα προς τα κάτω.

Αναλυτικά, οι συγκεκριμένες δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,3% μετά από αύξηση κατά 1,1% που είχαν καταγράψει τον Αύγουστο. Τα στοιχεία του Αυγούστου ας επισημανθεί ότι αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω στο 1,1% από 0,8% που είχε αρχικώς ανακοινωθεί. Αναλυτές προέβλεπαν την υποχώρηση των δαπανών των Αμερικανών κατά 0,1%.

Οι προσωπικές δαπάνες των Αμερικανών θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς τροφοδοτούν τα 2/3 της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο έναντι ανόδου κατά 0,3% τον Αύγουστο και από 0,2% ενίσχυσης που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω στο 0,3% από 0,2% που είχαν αρχικώς γνωστοποιηθεί.

Στις 16:50 θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος προβλέπεται να ενισχυθεί οριακά στις 89,5 μονάδες τον Οκτώβριο από 89,4 μονάδες της προηγούμενης μέτρησης. Ο δείκτης Mεταποίησης Chicago PMI προβλέπεται να αυξηθεί στις 56 μονάδες τον Οκτώβριο από 51,2 τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v