Ryanair: Αύξηση 14% στα κέρδη β΄ τριμήνου χρήσης

Αύξηση 14% κατέγραψαν τα κέρδη του β΄ τριμήνου χρήσης του μεγαλύτερου αερομεταφορέα (βάσει κεφαλαιοποίησης) της Ευρώπης, Ryanair Holdings, καθώς ευνοήθηκαν από την τόνωση της επιβατικής κίνησης λόγω των νέων γραμμών. Τα κέρδη της δε, σε επίπεδο εξαμήνου ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Ryanair: Αύξηση 14% στα κέρδη β΄ τριμήνου χρήσης
Αύξηση 14% κατέγραψαν τα κέρδη του μεγαλύτερου αερομεταφορέα (βάσει κεφαλαιοποίησης) της Ευρώπης, Ryanair Holdings, κατά το β΄ τρίμηνο χρήσης του, καθώς έλαβαν ώθηση από την αύξηση της επιβατικής κίνησης λόγω των νέων γραμμών αλλά και από τις ”καλές” τιμές των εισιτηρίων που πρόσφερε κυρίως στους ”θαμώνες” του.

Αναλυτικά, τα έσοδα μετά από φόρους της Ryanair διαμορφώθηκαν για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο στα 128 εκατ. ευρώ ή στα 16,8 σεντς ανά μετοχή, έναντι 112 εκατ. ευρώ ή 14,6 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωση των κερδών της στα 120 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εξαμήνου δε, τα κέρδη της έφτασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 30% αγγίζοντας τα 351 εκατ. ευρώ, έναντι 346 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο CEΟ του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Michael O’Leary, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για τα αποτελέσματά του ομίλου σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v