Τρίτο τρίμηνο κερδών για την Credit Suisse Group

Κέρδη κατέγραψε κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου για τρίτο συνεχές τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group, καθώς απέδωσαν οι πωλήσεις ακινήτων, αλλά και οι απολύσεις 10.000 εργαζομένων της.

Τρίτο τρίμηνο κερδών για την Credit Suisse Group
Κέρδη σημείωσε κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Credit Suisse Group, σηματοδοτώντας έτσι το τρίτο συνεχές τρίμηνο που η δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Ελβετίας παρέμεινε σε πεδίο κερδοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν θετικά η βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια, οι απολύσεις 10.000 εργαζομένων, αλλά και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της, συνολικής αξίας 5 δισ. δολ.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της Credit Suisse διαμορφώθηκαν στα 2,05 δισ. ελβετικά φράγκα (1,5 δισ. δολ.) στο γ΄ τρίμηνο ή στα 1,64 φράγκα ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,15 δισ. φράγκων ή 1,81 φράγκων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωση των κερδών της ελβετικής τράπεζας στα 1,98 δισ. φράγκα.

Τα κέρδη του γ΄ τριμήνου περιλαμβάνουν και αυτά από την πώληση της ασφαλιστικής της μονάδος έναντι 1 δισ. ελβετικών φράγκων. Φέτος επίσης η Credit Suisse πούλησε τις μονάδες της Winterthur στη Βρετανία και την Ιταλία έναντι 3,5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v