Cisco: Αύξηση 76% στα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης

Αύξηση κατά 76% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους της Cisco Systems για το α΄ τρίμηνο χρήσης, υπερβαίνοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα στοιχεία και για τις πωλήσεις. Ράλι σημείωσε η μετοχή στις after-hours συναλλαγές.

Cisco: Αύξηση 76% στα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης
Σε ράλι επιδόθηκε η μετοχή της Cisco Systems (+5,6%) στις after-hours συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν από τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη της.

Αναλυτικά, ο τεχνολογικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο α΄ τρίμηνο χρήσης (που έληξε στις 25 Οκτωβρίου) στα 1,1 δισ. δολ. ή στα 15 σεντς ανά μετοχή, ενισχυμένα κατά 76% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Εξαιρουμένων των εκτάκτων αποτελεσμάτων, τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 17 σεντς, κατά 2 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της Cisco ενισχύθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο χρήσης πέρυσι, φτάνοντας τα 5,1 δισ. δολ. Ας σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά από το γ΄ τρίμηνο του 2001 που η Cisco ανακοίνωσε πωλήσεις άνω των 5 δισ. δολ.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο CEO της εταιρίας, John Chambers, διαπιστώνοντας βελτίωση στη ζήτηση για τεχνολογικά προϊόντα από τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας εμφανίστηκε συγκρατημένος προβλέποντας ότι οι πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο χρήσης του ομίλου θα ενισχυθούν κατά 1%-3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, αγγίζοντας 5,15-5,25 δισ. δολ.

Στο μεταξύ ο ίδιος δεν προχώρησε σε προβλέψεις για τα κέρδη του β΄ τριμήνου. Κάποιοι traders, πάντως, θεωρούν ανησυχητικό το ότι η εταιρία δεν γνωστοποίησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα μεγέθη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v