Συνέχεια διορθωτικών τάσεων στις ευρωαγορές

Συνέχεια διορθωτικών τάσεων παρατηρείται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, μετά την πρόσφατη εκτίναξη των βασικών δεικτών σε νέα υψηλά έτους. Κινητικότητα εμφανίζουν οι τράπεζες, ενώ χαμηλότερα οδηγεί τις τεχνολογικές εταιρίες η Philips.

Συνέχεια της διόρθωσης παρατηρείται στις ευρωαγορές, μετά τα νέα υψηλά έτους που κατέγραψαν πριν από λίγες ημέρες οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Οι επενδυτές βρίσκουν κίνητρο για ρευστοποιήσεις (με στόχο τη διασφάλιση των βραχυχρόνιων κερδών τους) στα αποτελέσματα πολλών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, τα οποία άλλοτε τα αξιολογούν με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών κι άλλοτε με αυτά των προηγούμενων τριμήνων.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας BNP Paribas μετά την ανακοίνωση των κερδών της μετά από φόρους για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ήταν και τα μεγέθη της Adidas-Salomon για το ίδιο διάστημα.

Η Philips ανακοίνωσε ότι η μονάδα των ηλεκτρονικών αγαθών της θα επιβαρυνθεί με 250 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2005. Πιέσεις δέχεται γενικότερα ο τεχνολογικός κλάδος και δη η μετοχή της Infineon Technologies, καθώς επηρεάστηκε αρνητικά από τα τελευταία στοιχεία για την πτώση των τιμών των μικροεπεξεργαστών.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ΡΜΙ Υπηρεσιών αναμένεται να ενισχυθεί στις 54,1 μονάδες τον Οκτώβριο από 53,6 τον Σεπτέμβριο. Στη Γερμανία ο ίδιος δείκτης προβλέπεται να αγγίξει τις 52,8 μονάδες από 52,4 τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ευρωζώνη επίσης η ανεργία προβλέπεται να διατηρηθεί στο 8,8% τον Σεπτέμβριο και οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου να υποχωρήσουν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση μετά από 0,1% αύξηση που σημείωσαν τον Ιούλιο.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.724 μονάδες, κατά 0,45% χαμηλότερα, ο CAC-40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,56% στις 3.405 μονάδες, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 παρουσιάζει πτώση κατά 0,38% στις 4.313 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v