Fitch: Αναβάθμισε σε positive το outlook για Κύπρο

Σε positive από stable αναβάθμισε σήμερα το outlook, έξι άλλων κρατών και της Κύπρου ο οίκος αξιολόγησης Fitch, αποδίδοντας την κίνηση, στην επικείμενη πλήρη ένταξη των νέων μελών στην Ε.Ε. Στο Α+ η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μεγαλονήσου.

Fitch: Αναβάθμισε σε positive το outlook για Κύπρο
Σε positive από stable αναβάθμισε σήμερα το outlook για την Κύπρο και άλλες 6 ακόμη χώρες που πρόκειται να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό report της Εγνατία Κύπρου, οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των επτά χωρών διαμορφώνονται τώρα στο A+ για την Κύπρο, στο ΒΒΒ+ για τη Λετονία, στο ΒΒΒ για τη Λιθουανία, στο Α για τη Μάλτα, στο ΒΒΒ+ για την Πολωνία, στο ΒΒΒ για τη Σλοβακία και στο Α+ για τη Σλοβενία.

Εξηγώντας την κίνησή του ο οίκος Fitch γνωστοποίησε ότι αναμένει πως τα εισερχόμενα στην Ε.Ε. μέλη, όταν υιοθετήσουν το ευρώ, θα έχουν ανώτατη πιστοληπτική ικανότητα δύο ή τρεις βαθμίδες πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς πλήρης ένταξη στην Κοινότητα θα μειώσει τους κινδύνους επιρροής της πιστοληπτικής ικανότητας από ”εξωτερικά σοκ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v