BNP Paribas: Αύξηση 69% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Αύξηση κατά 69% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους της BNP Paribas στο γ΄ τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε επίπεδο λειτουργικών κερδών ωστόσο παρατηρήθηκε βελτίωση των μεγεθών σε ετήσια βάση και επιδείνωση σε τριμηνιαία.

BNP Paribas: Αύξηση 69% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Την πρώτη αύξηση των κερδών της κατά την τελευταία διετία κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas, χάρη στις αποδόσεις των επενδύσεών της, αλλά και στην ανάκαμψη του τμήματος investment banking.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της αυξήθηκαν κατά 69% στο γ΄ τρίμηνο, φτάνοντας στα 970 εκατ. ευρώ έναντι 573 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν την αύξηση των κερδών της κατά 30%. Τα προ φόρων κέρδη του investment banking ας σημειωθεί ότι υπερδιπλασιάστηκαν σχεδόν, αγγίζοντας τα 499 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα λειτουργικά της κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 579 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι 427 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τα 620 εκατ. ευρώ του β΄ τριμήνου.

Τα έσοδά της από συναλλαγές σε μετοχές και ομόλογα αυξήθηκαν κατά 26% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2002, φτάνοντας τα 769 εκατ. ευρώ. Εν τούτοις, παρουσίασαν μείωση κατά 21% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v