ΗΠΑ: Υψηλό έτους για τις απολύσεις τον Οκτώβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους αυξήθηκαν οι απολύσεις που ανακοίνωθηκαν από τις αμερικανικές εταιρίες τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας άνοδο 125% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Challenger, Gray & Christmas.

ΗΠΑ: Υψηλό έτους για τις απολύσεις τον Οκτώβριο
Κατά 125% αυξήθηκαν οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τις αμερικανικές εταιρίες τον Οκτώβριο, έναντι του προηγουμένου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών Challenger, Gray & Christmas.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της εταιρίας αποδεικνύουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν 171.874 απολύσεις τον Οκτώβριο, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 125% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των απολύσεων είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2002.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Challenger, Gray & Christmas, John Challenger, σχολιάζει ότι τα τελευταία χρόνια ο Οκτώβριος αποδεικνύεται ένας από τους χειρότερους μήνες του έτους, όσον αφορά στις απολύσεις, καθώς πρόκειται για την περίοδο όπου οι εταιρίες καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το επόμενο οικονομικό έτος.

Παράλληλα, στην έρευνα αναφέρεται ότι το 78% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών, δεν αναμένει ανάκαμψη των προσλήψεων, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v