Wall και εταιρικά ωθούν τις ευρωαγορές (update)

Θετικό κλίμα επικρατεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ο Dax διαμορφώνεται στα υψηλά 14 μηνών, μετά το χθεσινό ανοδικό ”γύρισμα” της Wall Street, αλλά και λόγω των τελευταίων στοιχείων ενδυνάμωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η SAP αλλά και η Bayer.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επηρεάζονται θετικά, τόσο από το ανοδικό γύρισμα της Wall Street, όσο και από τις πρόσφατες ενδείξεις ενδυνάμωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τόσο στην πορεία των οικονομιών όσο και στα αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων.

Κινητικότητα εμφανίζει η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, Bayer, μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι μάλλον θα προχωρήσει στην απόσχιση της μονάδος των χημικών και πλαστικών. Η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί προβλέπεται να έχει ετήσιες πωλήσεις 5,7 δισ. δολ. και πλέον.

Η Deutsche Boerse ανακοίνωσε προ φόρων και τόκων κέρδη 109,1 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο και πωλήσεις 362,9 εκατ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στο μεταξύ το χρηματιστήριο προέβλεψε ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη του 2004 θα διαμορφωθούν είτε στα ίδια είτε ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2003.

Κέρδη σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος λόγω της SAP. Ανοδικά κινείται η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της Nissan (στην οποία ελέγχει το 44%) θα προσθέσουν 847 εκατ. ευρώ στα κέρδη του ομίλου στο β΄ εξάμηνο.

Στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% τον Σεπτέμβριο, μετά από πτώση κατά 3,7% τον προηγούμενο μήνα. Στις ΗΠΑ κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για την απασχόληση. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία θα παραμείνει τον Οκτώβριο στο 6,1% και ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 65.000 τον ίδιο μήνα.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.774 μονάδες, κατά 1,08% υψηλότερα, στα υψηλά 14 μηνών. Στο Παρίσι ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,69% στις 3.435 μονάδες, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.348 μονάδων, με κέρδη κατά 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v