Deutsche Post: Πτώση 7,6% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Πτώση κατά 7,6% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου ανακοίνωσε το μεγαλύτερο ταχυδρομείο της Ευρώπης, Deutsche Post, επικαλούμενο την κάμψη των δραστηριοτήτων του κυρίως στη γερμανική αγορά. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Deutsche Post: Πτώση 7,6% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Το μεγαλύτερο ταχυδρομείο της Ευρώπης, Deutsche Post, ανακοίνωσε πτώση κατά 7,6% στην κερδοφορία του γ΄ τριμήνου, επιρρίπτοντας ”ευθύνες” στην κάμψη των δραστηριοτήτων του κυρίως στη γερμανική αγορά, αλλά και στη μείωση του κόστους αποστολής.

Ειδικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 219 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι 237 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν ωστόσο την κάμψη της κερδοφορίας της στα 213 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις της Deutsche Post αυξήθηκαν κατά 2,6% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 9,7 δισ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα γερμανικά ταχυδρομεία έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των μονάδων της αποστολής επιστολών ταχέως στο εξωτερικό εν όψει και της απελευθέρωσης της αγοράς στη Γερμανία το 2007.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο CEO της, Klaus Zumwinkel, διατήρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2003, κάνοντας λόγο για προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη μεγαλύτερα των 2,9 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v