Μετρημένα αισιόδοξος ο Σερ Άλαν για την οικονομία

Μια σχετικά αισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία της αμερικανικής οικονομία βραχυπρόθεσμα έδωσε ο Σερ Άλαν Γκρίνσπαν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα ελλείμματα συνιστούν κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα, ενώ τόνισε ότι με τα μέχρι στιγμής μακροοικονομικά δεδομένα, τα επιτόκια μπορούν να διατηρηθούν στα ισχύοντα επίπεδα.

Μετρημένα αισιόδοξος ο Σερ Άλαν για την οικονομία
Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed, Σερ Άλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας βραχυπρόθεσμα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα ελλείμματα αποτελούν κίνδυνο για την πορεία αυτής σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο ”γκουρού” της αμερικανικής οικονομίας, απευθυνόμενος μέσω δορυφόρου στη συνεδρίαση της Securities Industry Association, επισήμανε ότι καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλό επίπεδο και η αγορά εργασίας παραμένει ακόμη ”αδύναμη”, η νομισματική πολιτική μπορεί να παραμείνει ως έχει.

Παράλληλα, ο Σερ Άλαν Γκρίνσπαν σχολίασε ότι ενώ ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς εργασίας μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα ανάπτυξης των ΗΠΑ, υπάρχουν ευνοϊκές προοπτικές για την ”αναγέννηση” της εργασιακής αγοράς.

Επιπλέον, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο (7,2%) δεν είναι διατηρήσιμος, σχολιάζοντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν υποχωρήσει στη διάρκεια του φθινοπώρου.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων των εταιριών, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι τελευταίες για την περικοπή του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v