Τάσεις ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Σε θετικό πεδίο επέστρεψαν οι ευρωαγορές, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει ο τεχνολογικός κλάδος λόγω της Cisco Systems και ο τραπεζικός λόγω της SocGen. Οι επενδυτές δεν αντέδρασαν στην προεξοφλημένη απόφαση της Τρ. της Αγγλίας να αυξήσει κατά 0,25% τα επιτόκια στο 3,75% και σε αυτή της ΕΚΤ να τα διατήρησει αμετάβλητα.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν και πάλι την προσοχή τους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αλλά και σε αυτές του τραπεζικού. Αφορμή για τοποθετήσεις σε τίτλους όπως της Infineon Technologies και της SAP έδωσαν τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη της Cisco Systems για το γ΄ τρίμηνο.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Societe Generale μετά την εντυπωσιακή αύξηση των κερδών της για το γ΄ τρίμηνο. Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων βρέθηκαν οι κλάδοι της φαρμακοβιομηχανίας και των ασφαλειών. Η πέμπτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, Altana, ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη μετά από φόρους της για το γ΄ τρίμηνο τα οποία ήταν παράλληλα χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Η γαλλική εταιρία αντασφάλισης Scor ανακοίνωσε ζημιές για το α΄ εννιάμηνό της, εξέλιξη που απογοήτευσε τους επενδυτές. Στο Λονδίνο πιέσεις δέχεται η μετοχή του London Stock Exchange, μετά από τις δηλώσεις της εταιρίας ότι η εφετινή χρονιά κρύβει ”προκλήσεις” για τις πωλήσεις.

Οι επενδυτές δεν αντέδρασαν ούτε στην απόφαση της Τρ. της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,75% αλλά ούτε και σε αυτήν της ΕΚΤ να τα διατηρήσει αμετάβλητα στο 2%, καθώς και οι δυο αποφάσισεις είχαν προεξοφληθεί.

Στις ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να υποχωρήσουν στις 380.000 από 386.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγικότητας γ΄ τριμήνου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 8,5% από 6,8% στο β΄ τρίμηνο.

Ο δείκτης Dax ενισχύεται κατά 0,68% στις 3.743 μονάδες, ο CAC-40 διαμορφώνεται κατά 0,71% υψηλότερα στις 3.417 μονάδες, ενώ ο FTSE-100 σημειώνει κέρδη 0,58% στις 4.328 μονάδες. Τα futures στις ΗΠΑ προοιωνίζουν αρνητικό άνοιγμα για τη Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v