Γερμανία: Στο 10,5% η ανεργία τον Οκτώβριο

Πτώση κατέγραψε τον Οκτώβριο για τέταρτο μήνα ανάμεσα στους έξι τελευταίους, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία, μετά τα σημάδια ανάκαμψης που εμφάνισε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Ωστόσο το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο 10,5%.

Γερμανία: Στο 10,5% η ανεργία τον Οκτώβριο
Σημαντικά μειώθηκαν τον Οκτώβριο για τέταρτο μήνα ανάμεσα στους έξι τελευταίους, οι άνεργοι στη Γερμανία. Τα σημάδια ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά από ένα εξάμηνο ”ύφεσης” ενθάρρυναν τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Ωστόσο οι 12.000 λιγότεροι άνεργοι που παρατηρήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, δεν στάθηκαν ικανοί για να περιορίσουν παράλληλα το συνολικό ποσοστό της ανεργίας στο 10,5%. Τα στοιχεία πάντως ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προεξοφλούσαν ότι δεν θα παρατηρηθεί μεταβολή στον αριθμό των ανέργων.

Ας προστεθεί πάντως ότι ο Γερμανός Καγκελάριος Gerhard Schroeder προγραμματίζει να τονώσει τον τομέα της απασχόλησης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό ρόλο στα σχέδιά του θα παίξει και η μείωση των πριμ για συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία ενισχύθηκαν κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v