BMW: Είδε κέρδη στο γ΄ τρίμηνο λόγω της σειράς ”5”

Την πρώτη αύξηση των κερδών της από την αρχή του έτους κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, BMW, χάρη στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων της από τη σειρά 5. Μικρή κάμψη παρουσίασαν οι πωλήσεις λόγω της ανατίμησης του ευρώ.

BMW: Είδε κέρδη στο γ΄ τρίμηνο λόγω της σειράς ”5”
Τα κέρδη της αύξησε στο γ΄ τρίμηνο του έτους, για πρώτη φορά από την αρχή του έτους, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, BMW. Θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη αυτή είχε η κυκλοφορία των νέων της κυρίως μοντέλων από τη σειρά 5.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους του γερμανικού ομίλου ενισχύθηκαν κατά 2,8% στο γ΄ τρίμηνο, φτάνοντας στα 445 εκατ. ευρώ ή στα 66 σεντς ανά μετοχή, έναντι 433 εκατ. ευρώ ή 64 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή τους στα 438 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της BMW υποχώρησαν κατά 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας στα 9,94 δισ. ευρώ. Πιέσεις στις πωλήσεις άσκησε και η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Η εταιρία πάντως κατόρθωσε να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών με hedging.

Ο CEO της BMW, Helmut Panke, βασίζεται στη ζήτηση των αυτοκινήτων της νέας σειράς 5 που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Γι’ αυτό άλλωστε και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για κέρδη 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η εταιρία ας επισημανθεί ότι θα κυκλοφορήσει το coupe της σειράς 6, αλλά και το σπορ αυτοκίνητο Χ3 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v