Κατά 0,25% αύξησε τα επιτόκια η Τρ. της Αγγλίας

Τα επιτόκιά της αύξησε κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,75% η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), όντας η πρώτη από τις 4 μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου (FED, EKT, Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας) που ”άνοιξε” τον ”χορό” της υιοθέτησης σφικτής νομισματικής πολιτικής από το 2000.

Κατά 0,25% αύξησε τα επιτόκια η Τρ. της Αγγλίας
Στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2000 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), όντας η πρώτη από τις 4 μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου (FED, EKT, Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας) που ”άνοιξε” τον ”χορό” της υιοθέτησης σφικτής νομισματικής πολιτικής. Η ΒοΕ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,75%.

Στην απόφαση της ΒοΕ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης λειτούργησαν θετικά τόσο τα σημάδια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας όσο και ηδυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής που αποτελεί ”μοχλό” ανάπτυξης και για την παγκόσμια. Χθες ας σημειωθεί ότι ο αντιπροσωπευτικός δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 1999.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρούνταν αναμενόμενη από τους αναλυτές, οι οποίοι άντλησαν ”οιωνούς” μέσα από την τελευταία συνεδρίαση των μελών της ΒοΕ, όταν τότε τα 4 μέλη είχαν ταθεί υπέρ της αύξησης των επιτοκίων και τα 5 υπέρ της διατήρησής τους στα ίδια επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v