Siemens: Μεγάλη η αύξηση των κερδών δ΄ τριμήνου

Κέρδη σημείωσε στο δ΄ τρίμηνο χρήσης η Siemens, λόγω της αύξησης στη ζήτηση συγκεκριμένων προϊόντων της, αλλά και λόγω των μαζικών απολύσεων εργαζομένων. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Siemens: Μεγάλη η αύξηση των κερδών δ΄ τριμήνου
Κερδοφόρο ήταν το δ΄ τρίμηνο χρήσης (που έληξε τον Σεπτέμβριο) για τη Siemens, καθώς κατόρθωσε να ανακάμψει από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετές μονάδες της να σημειώνουν ζημίες.

Θετικό αντίκτυπο στην πορεία της κερδοφορίας του δ΄ τριμήνου είχε και η αύξηση της ζήτησης για προϊόντα αυτοματισμού και τηλέφωνα.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικών της Γερμανίας ανήλθαν στα 724 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο ή στα 81 σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών 53 εκατ. ευρώ ή 6 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και από 597 εκατ. ευρώ των προβλέψεων των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 19,7 δισ. ευρώ έναντι 21,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και των 19,3 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v