Δυναμική ανάκαμψη στη Wall Street

Αφού πήρε... ανάσα στις προηγούμενες -διορθωτικές- συνεδριάσεις, η αμερικανική αγορά κινείται πάλι σε υψηλότερα επίπεδα, με τον Nasdaq να καλύπτει τις απώλειες των τριών τελευταίων ημερών και τον Dow Jones να υπερβαίνει αυτό το επίπεδο. Το ανοδικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση δημιούργησαν τόσο τα blue chips όσο και ο τεχνολογικός κλάδος. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, σε υψηλά επτάμιση ετών ο χρυσός.

Με κέρδη έκλεισε η αμερικανική αγορά ύστερα από τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις, λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε τόσο για τα blue chips όσο και για τις τεχνολογικές μετοχές.

Ανοδικά έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παράλληλα, η UBS αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 το 2004, στα 63 δολάρια ανά μετοχή έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 60 δολάρια.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck κατόρθωσε να αντιστρέψει τις αρχικές απώλειες, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential Securities. Alcoa και Eastman Kodak ενισχύθηκαν πάνω από το 3%.

Η Brocade Communications σημείωσε άνοδο περί το 11%, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε τη μετοχή της σε outperform από in line. Κέρδη άνω του 8% κατέγραψε και η Advanced Micro Devices.

Άνοδο κατά 4,5% σημείωσε η Ford Motor ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά μια βαθμίδα από την Standard & Poor’s, η οποία ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα υποβαθμίσει την Ford Motor ξανά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Nokia σε buy από hold, σχολιάζοντας μάλιστα ότι τόσο το 2004 όσο και το 2005 θα είναι αρκετά θετικά για την εταιρία.

Η JP Morgan Securities από την πλευρά της αναβάθμισε τη σύσταση για την Computer Sciences στο neutral, καθώς διαβλέπει ”βελτίωση της τάσης στο τρέχον τρίμηνο”, ενώ και οι Prudential Securities και Credit Suisse First Boston αναβάθμισαν τη μετοχή της εταιρίας.

Αντίθετα, η μετοχή της Microsoft κινήθηκε σε χαμηλό τριών μηνών (στα 25,60 δολάρια), καθώς σήμερα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού.

Στα 4,38 δολάρια έκλεισε η Εθνική και στα 5,57 δολάρια ο ΟΤΕ, ενώ κέρδη περί το 1,25% σημείωσε η 3Ε, στα 20,25 δολάρια.

O Dow Jones έκλεισε στις 9848,83 μονάδες με άνοδο 1,14% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 2,19% στις 1973,11 μονάδες. Ο S&P σημείωσε άνοδο 1,14% στις 1058,53 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,60% στις 4371,2 μονάδες ενώ και ο DAX σημείωσε άνοδο 0,50% στις 3748,34 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,15% στις 3411,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v