Επιστρέφουν δριμύτεροι οι ταύροι στη Wall;

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα blue chips αλλά και η εξίσου ισχυρή ζήτηση για τις τεχνολογικές μετοχές, δημιουργούν ισχυρές ανοδικές τάσεις στον Nasdaq και σε κέρδη τους Dow Jones και S&P. Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς επικρατεί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο για τα blue chips όσο και για τις τεχνολογικές μετοχές.

Ανοδικά έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παράλληλα, η UBS αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 το 2004, στα 63 δολάρια ανά μετοχή έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 60 δολάρια.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck κατόρθωσε να αντιστρέψει τις αρχικές απώλειες, καταγράφοντας πλέον κέρδη, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential Securities.

Άνοδο κατά 3% σημειώνει η Ford Motor ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά μια βαθμίδα από την Standard & Poor’s, η οποία ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα υποβαθμίσει την Ford Motor ξανά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά 4,7% ενισχύεται και η Advanced Micro Devices.

Εξάλλου, η Citigroup Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Nokia σε buy από hold, σχολιάζοντας μάλιστα ότι τόσο το 2004 όσο και το 2005 θα είναι αρκετά θετικά για την εταιρία.

Η JP Morgan Securities από την πλευρά της αναβάθμισε τη σύσταση για την Computer Sciences στο neutral, καθώς διαβλέπει ”βελτίωση της τάσης στο τρέχον τρίμηνο”, ενώ και οι Prudential Securities και Credit Suisse First Boston αναβάθμισαν τη μετοχή της εταιρίας.

Αντίθετα, η μετοχή της Microsoft διαπραγματεύεται σε χαμηλό τριών μηνών (στα 25,60 δολάρια), καθώς σήμερα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού.

O Dow Jones κινείται στις 9797,98 μονάδες με άνοδο 0,61% ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,22% στις 1954,37 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,60% στις 1052,80 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,60% στις 4371,2 μονάδες ενώ και ο DAX σημείωσε άνοδο 0,50% στις 3748,34 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,15% στις 3411,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v