Commerzbank: Στα 2,3 δισ. ευρώ οι ζημίες γ΄ 3μήνου

Ζημίες που υπερέβησαν τα 2 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η Commerzbank, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια δεν θα διανείμει φέτος μέρισμα. Αφορμή για τα ”απογοητευτικά” αποτελέσματα έδωσαν οι απαξιώσεις επενδύσεών της που άγγιξαν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Commerzbank: Στα 2,3 δισ. ευρώ οι ζημίες γ΄ 3μήνου
Ζημίες κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο του έτους η τρίτη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Γερμανίας Commerzbank, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια δεν πρόκειται να διανείμει εφέτος μέρισμα στους μετόχους της.

Αφορμή για την ”απογοητευτική” αυτή ανακοίνωση έδωσαν οι απαξιώσεις επενδύσεων (write down), ύψους 2,3 δισ. ευρώ, στις οποίες προχώρησε η Commerzbank και αφορούσαν πολλές επιχειρηματικές μονάδες αλλά και τα τμήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

Αναλυτικά οι καθαρές ζημίες της Commerzbank ανήλθαν στα 2,3 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι ζημιών 129 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και των 30 εκατ. ευρώ κερδών μετά από φόρους που προεξοφλούσαν οι αναλυτές. Τα λειτουργικά κέρδη του γ΄ τριμήνου ωστόσο άγγιξαν τα 101 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους δε, η τράπεζα προέβλεψε ότι οι ζημίες της θα αγγίξουν τα 2 δισ. ευρώ . Την ίδια στιγμή ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει την έκδοση 53,3 εκατ. μετοχών, ύψους 800 εκατ. ευρώ περίπου.

O CEO της Commerzbank, Klaus-Peter Mueller, έχει ήδη ξεκινήσει τις απολύσεις 7.400 εργαζομένων, καθώς προσπαθεί ”απεγνωσμένα”, όπως τονίζουν πολύ αναλυτές, να επαμαφέρει την κερδοφορία της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v