Ρευστοποιήσεις στον Nasdaq

Αφορμή για ρευστοποιήσεις στον Nasdaq έδωσε η έρευνα της Forrester Research σε 800 στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων από την οποία προκύπτει συγκρατημένη διάθεση για αύξηση των δαπανών σε τεχνολογία, ενώ εξισορροπητικά λειτουργούν οι ειδήσεις για IBM και Intel. Ηπιότερες οι πιέσεις σε Dow, S&P, απώλειες στο κλείσιμο και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ενώ ο Nasdaq σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση, ύστερα από δυσμενή σχόλια τόσο της Forrester Research όσο και της Merrill Lynch για τον τεχνολογικό κλάδο.

Απώλειες στο κλείσιμο και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η Forrester Research δημοσιοποίησε έρευνά της για τον τεχνολογικό κλάδο, σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες θα παραμείνουν επιφυλακτικές σχετικά με τις δαπάνες σε τεχνολογικό εξοπλισμό και το 2004.

Εξάλλου, η Merrill Lynch σε ανάλυσή της κατατάσσει τον τεχνολογικό κλάδο ως τον ”λιγότερο αγαπημένο”, κυρίως εξ αιτίας του υπερβολικού over-valuation αλλά και των standards με τα οποία ανακοινώνονται τα οικονομικά αποτελέσματα.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφουν τόσο η IBM όσο και η Intel, καθώς η μεν πρώτη ενισχύεται από δημοσίευμα του περιοδικού Barron’s το οποίο επικροτεί τη στρατηγική της εταιρίας για τις εξαγορές.

Η Intel σημειώνει άνοδο ύστερα από την αναβάθμισή της σε overweight από neutral, από την JP Morgan, καθώς και τη θετική αναθέωρηση των εκτιμήσεων της επενδυτικής τράπεζας για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αλλά και του έτους της Intel.

Απώλειες καταγράφει η Hewlett-Packard, καθώς η Goldman Sachs επαναδιατύπωσε τη σύστασή της overweight, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η μετοχή της θα διαπραγματευόταν ”καλύτερα” σε discount 20% έναντι της IBM.

Ο Dow Jones κινείται στις 9763,49 μονάδες με απώλειες 0,47% ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,44% στις 1048,45 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,88% στις 1953,37 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,80% στις 4341,8 μονάδες, ενώ πτώση κατά 0,96% σημείωσε και ο DAX στις 3746,24 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,81% στις 3425,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v