HSBC: Ακόμη υψηλότερες προβλέψεις για ευρωαγορές

Την αισιοδοξία της για την πορεία των ευρωαγορών διατηρεί σε σημερινό report η HSBC, κάνοντας όμως ένα ακόμη ”βήμα” εμπρός, αναβαθμίζοντας τις τιμές-στόχους για τους δείκτες Dax, CAC-40 και FTSE-100 για το 2003 και 2004. Αφορμή έδωσαν οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης της Ε.Ε., αλλά και η ”διάθεση” των επενδυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

HSBC: Ακόμη υψηλότερες προβλέψεις για ευρωαγορές
Ιδιαιτέρως αισιόδοξη εμφανίζεται η HSBC για την πορεία των ευρωαγορών, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει και πάλι προς τα επάνω τις τιμές-στόχους που έχει θέσει για τους βασικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της περιοχής, κατά 11% για το 2003 και κατά 10% επιπλέον για το 2004.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε μέσα από σημερινό report της με τίτλο ”Strategy Ideas: European equity market targets raised”.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη θετική κίνηση του διεθνούς επενδυτικού οίκου έδωσε η βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα οι αναλυτές του οργανισμού να προεξοφλούν ότι λίαν συντόμως η οικονομία της περιοχής θα ”απολαύσει τους καρπούς” των πρώτων ανοδικών αναθεωρήσεων των προβλέψεων των αναλυτών μετά από τρία και πλέον χρόνια ”απαισιοδοξίας”. Την ίδια στιγμή, ιδιαιτέρως θετικά λειτούργησαν για τους στρατηγικούς αναλυτές της HSBC και τα πρόσφατα μεγέθη των ευρωπαϊκών τραπεζών που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του οργανισμού πηγάζει και μέσα από τη διαπίστωση ότι η διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο (όπως δηλαδή είναι να τοποθετηθούν σε μετοχές) έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά τελευταία. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ευρωγορές ενισχύθηκαν παρά την παράλληλη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Σε επίπεδο αγορών τονίζεται πάντως ότι παρ’ όλο που αναβαθμίστηκε και η τιμή-στόχος για τον δείκτη FTSE-100, η αγορά του Λονδίνου αναμένεται να μην ακολουθήσει τις πολύ καλές αποδόσεις που προβλέπονται για τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για τον βρετανικό δείκτη τίθενται ως τιμή-στόχος οι 4.400 μονάδες μέχρι το τέλος του 2003 και οι 4.700 μονάδες το 2004 έναντι 4.500 μονάδων της προηγούμενης πρόβλεψης.

Η τιμή-στόχος για τον CAC-40 ανέρχεται στις 3.650 μονάδες για το 2003 και οι 4.000 για το 2004 από 3.650 προηγουμένως. Για τον Dax τίθεται τιμή-στόχος οι 3.900 μονάδες για το 2003 και οι 4.000 για το 2004 έναντι 3.500 μονάδων της προηγούμενης εκτίμησης και για τον ευρωπαϊκό δείκτη Eurotop 300 ”δίνεται” τιμή-στόχος οι 1.000 μονάδες για το 2003 και οι 1.100 για το 2004 έναντι των 1.000 των προηγούμενων προβλέψεων του οργανισμού.

Σε επίπεδο κλάδων, η HSBC τηρεί σύσταση για χειρότερες αποδόσεις από αυτές της αγοράς ”underweight” για τον αμυντικό, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεών της βρίσκονται οι τηλεπικοινωνίες, οι πετρελαϊκές και οι τράπεζες. Οι ”αρχιτέκτονες” της επενδυτικής στρατηγικής του επενδυτικού οίκου προχώρησαν σε δύο σημαντικές αλλαγές, όπως στην υποβάθμιση του τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας στην κατηγορία της σύστασης ”underweight” από ”neutral” (ουδέτερη) προηγουμένως, αναθεωρώντας επί τα βελτίω παράλληλα τον τομέα των χημικών στην κατηγορία της σύστασης των υπεραποδόσεων ”overweight” από ”underweight” προηγουμένως.

Ως εκ τούτου, οι ίδιοι απομάκρυναν τη μετοχή της Union Fenosa από το ευρωπαϊκό ”ιδανικό χαρτοφυλάκιο” της HSBC που απαρτίζεται από 30 μετοχές και πρόσθεσαν σε αυτό τον τίτλο της Bayer.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v