”Πεπεισμένη” για την παγκόσμια ανάκαμψη η G-10

Περισσότερο πεπεισμένοι για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζονται οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 10 (G-10) σε σχέση με την προηγούμενη συνάντησή τους πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.

”Πεπεισμένη” για την παγκόσμια ανάκαμψη η G-10
Περισσότερο πεπεισμένοι αισθάνονται πλέον οι κεντρικοί τραπεζίτες της ομάδας του G-10 σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίασή τους πριν από δύο μήνες, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg από το Μπανγκ Κονγκ όπου προεδεύει της συνάντησης των G-10, ο κ. Trichet τόνισε ότι παρατηρείται μια ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης των οικονομιών παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες γνωρίζουν τι να κάνουν για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο υψηλότερος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ την τελευταία 20ετία (στο τρίτο τρίμηνο) ενισχύει την αισιοδοξία για μια παγκόσμια ανάκαμψη.

Παράλληλα, επικρατεί έντονα η προσδοκία ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων. Ήδη, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησαν τα επιτόκια την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα των 10 περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v