Παρέμβαση Γκρίνσπαν αναμένει η Wall

Τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και την παραγωγικότητα, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Cisco Systems ύστερα από τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης αφομοιώνει η αμερικανική αγορά, στρέφοντας την προσοχή της στην επικείμενη ομιλία του Γκρίνσπαν για την οικονομία. Θετικό είναι το κλίμα στην Ευρώπη.

Τους... οιωνούς του Σερ Άλαν περιμένει η αμερικανική αγορά, ύστερα από τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και την παραγωγικότητα, αλλά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Cisco Systems.

Ειδικότερα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 43.000 την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενα στις 348.000, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001.

Εξάλλου, και οι ρυθμοί ανάπτυξης της παραγωγικότητας διαμορφώθηκαν στο 8,1% στο γ΄ τρίμηνο έναντι 7% στο β΄ τρίμηνο του έτους. Tα στοιχεία του β΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω στο 7% από 6,8% της αρχικής ανακοίνωσης.

Αναλυτές προέβλεπαν την αύξηση των ρυθμών στο 8,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, τα κερδή μετά από φόρυς της Cisco Systems αυξήθηκαν κατά 76% στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, στα 1,1 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 17 σεντς, κατά 2 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αναλυτών, με την US Bancorp Piper Jaffray να αναβαθμίζει τη μετοχή της τεχνολογικής σε outperform από market perform. Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές.

O Dow Jones κινείται στις 9802,94 μονάδες με απώλειες κατά 0,19% ενώ o Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,58% στις 1970,75 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,01% στις 1051,76 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v