Συσσωρεύει δυνάμεις η Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα υψηλά επίπεδα 20 μηνών που ”άγγιξε” κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, εν μέσω θετικών ενδείξεων για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Πτωτικά κινούνται DAX και CAC, οριακά κέρδη για το Λονδίνο.

Συσσωρεύει δυνάμεις η αμερικανική αγορά ύστερα από τη χθεσινή υψηλή άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών, ενώ ελλείψει οικονομικών στοιχείων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ανακοινώσεις.

Μικτά είναι τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο να κινείται οριακά προς τα πάνω, και τους DAX και CAC να σημειώνουν πτώση.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ειδήσεις, και ιδιαίτερα στα αποτελέσματα εταιριών όπως η Gillette, η Priceline.com και η Prudential.

Η Gillette ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο καθώς και υψηλότερες πωλήσεις, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Συρρίκνωση των ζημιών της κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η Tyco International, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση περικοπής 7.200 εργατικών θέσεων.

Να σημειωθεί ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον από τις αρχές για τη δραστηριότητα στα Α/Κ, με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, E. Spitzer να υπόσχεται ”περισσότερο πόνο”, σε οποιοδήποτε περιστατικό παρατυπίας σημειωθεί.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 9829,94 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,29% ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45% στις 1958,90 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,47% στις 1054,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v