Κρατά τα κέρδη ο Dow Jones, οριακά ο Nasdaq

Επιφυλακτική εμφανίζεται η Wall Street ύστερα από την άνοδο του Μίσιγκαν αλλά και του PMI Σικάγο, ενώ ο Nasdaq δέχεται ”πιέσεις” από μεμονωμένες μετοχές (Skyworks Solutions, CV Therapeutics). Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, μικρά κέρδη σημειώνει η Φρανκφούρτη.

Μικτές είναι οι διαθέσεις στην αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση της ανόδου του Μίσιγκαν και του PMI Σικάγο, ενώ ο Nasdaq δέχεται πιέσεις.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, με οριακά κέρδη συνεχίζει η Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, ο Nasdaq δέχεται πιέσεις από τη μετοχή της εταιρίας κατασκευής επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα, Skyworks Solutions, η οποία υποχωρεί κατά 18% ύστερα από την ανακοίνωση υψηλότερων ζημιών στο τρίτο τρίμηνο έναντι πέρυσι.

Εξάλλου, κατά 23% υποχωρεί και η CV Therapeutics, καθώς οι αμερικανικές αρχές ζητούν περισσότερες πληροφορίες προτού εγκρίνουν μια νέα φαρμακευτική θεραπεία της εταιρίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η Microsoft, ύστερα από δημοσίευμα των New York Times που κάνει λόγο για συνομιλίες που έχει η εταιρία με την Google, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο εξαγοράς. Η μετοχή της σημειώνει οριακά κέρδη 0,11%.

Η Merrill Lynch επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003 για τη Microsoft, καθώς και τη σύστασή της.

Εξάλλου, σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της DaimlerChrysler προχώρησε η Merrill Lynch, εκτιμώντας μάλιστα πως η αμερικανική της μονάδα Chrysler αναμένεται να παρουσιάσει ζημίες ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 2003.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι προσωπικές δαπάνες για το Σεπτέμβριο κατέγραψαν την πρώτη τους μείωση στη διάρκεια του τελευταίου έτους, κατά 0,3%, έναντι της ανόδου 1,1% του προηγουμένου μήνα.

Εξάλλου, τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κατά 0,3% το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν σημείωσε άνοδο στο 89,6 τον Οκτώβριο από το 89,4 του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 89,5.

Ο δείκτης PMI του Σικάγο σημείωσε άνοδο στο 55 από το 51,2 του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 56.

Ανοδο σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το μήνα Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 89,6 έναντι 89,4 το Σεπτέμβριο και ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 89,5.

Εξάλλου, άνοδο στο 55 κατέγραψε και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιοχής του Σικάγο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 51,2 και οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 56.

Ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4287,6 μονάδες με απώλειες 0,31%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 0,42%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,19% στις 3646,67 μονάδες.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,24% στις 9810,68 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 1931,77 μονάδες ενώ ο S&P κερδίζει 0,35% στις 1050,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v