Αποκομιδή κερδών στη Wall (update)

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά κέρδη που δημιούργησε η εκτίναξη του αμερικανικού ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο στα υψηλά 20ετίας, αλλά και η συνεχιζόμενη υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας, γρήγορα εξανεμίστηκαν με τους επενδυτές να αποκομίζουν άμεσα τα κέρδη. Ανοδικά κινείται η Ευρώπη.

Οριακά σε αρνητικό πρόσημο κινείται η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να αποκομίζουν τα κέρδη που δημιούργησαν τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ και τα επιδόματα ανεργίας. Ανοδικό παραμένει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου ”έδειξαν” άνοδο κατά 7,2%, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για άνοδο 6%.

Επιπλέον, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 386.000 έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων της προηγούμενης εβδομάδας, της τάξης των 391.000. Οι αναλυτές περίμεναν οριακή υποχώρηση στις 390.000.

Όσον αφορά στις εταιρικές ανακοινώσεις, η μεγαλύτερη της ημέρας είναι η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου της μεγαλύτερης πετρελαϊκής παγκοσμίως, της ExxonMobil.

Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν στα 55 σεντς ανά μετοχή έναντι των 52 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 62 σεντς ανά μετοχή. Η μετοχή της ExxonMobil υποχωρεί κατά 4%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του κλάδου εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, με τα ADR των Ericsson και Nokia να καταγράφουν κέρδη, ύστερα από την ανακοίνωση των πρώτων λειτουργικών κερδών για την Ericsson τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,03% στις 9779,79 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,04% καταγράφει ο Nasdaq στις 1937,43 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί 0,17% στις 1046,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v