Νέα ώθηση στη Wall από την εκτίναξη του ISM

Ακόμη υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά μετά τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία τόσο για το δείκτη ISM (μεταποίηση) όσο και για τις κατασκευαστικές δαπάνες, που ενισχύουν την αισιοδοξία για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Την πορεία της Wall ακολουθεί και η Ευρώπη.

Στα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία και αφορούν στην άνοδο του ISM αλλά και την αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών, επικεντρώνονται οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, οδηγώντας την υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης ISM (τάσεων στη μεταποίηση), εκτινάχθηκε στο 57 τον Οκτώβριο έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για άνοδο στο 55,8, από το 53,7 του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες για το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 1,3%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν το ποσοστό να ήταν της τάξης του 0,2%. Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να ανακοινωθούν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

Από τις εταιρίες που δεν έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου και αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα στην γνωστοποίησή του, ξεχωρίζουν οι Kellogg και Nationwide Financial.

Παράλληλα, ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο δίνουν και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Sun Microsystems για τις ενδείξεις ανάκαμψης στις δαπάνες για τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,83% στις 9882,23 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,52% στις 1961,61 μονάδες. Κέρδη κατά 0,63% σημειώνει ο S&P, στις 1059,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v