Οριακές οι μεταβολές εν αναμονή Cisco στη Wall

Τα νέα από τη Cisco περίμεναν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, η οποία κατόρθωσε προς τη λήξη της συνεδρίασης να περιορίσει στο ελάχιστό τις απώλειές της με τον Nasdaq μάλιστα να κλείνει με θετικό πρόσημο. Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με μικρές μεταβολές εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Cisco έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, αγνοώντας παράλληλα τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Στην Ευρώπη, το κλίμα ήταν αρνητικό, κυρίως εξαιτίας των απωλειών της Munich Re και της Credit Suisse First Boston μετά την υποβάθμιση από JP Morgan και WestLB αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο δείκτης ISM παροχής υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στο 74,7 τον Οκτώβριο έναντι του 63,3 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 63,4.

Εξάλλου, και οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά επιδεινώθηκε και από την αρνητική προειδοποίηση της Priceline.com για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 24% στον Nasdaq.

Απώλειες περί το 11% κατέγραψαν και οι μετοχές της εταιρίας παροχής υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου InterActiveCorp, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιριών λιανικής Home Depot και Wal-Mart Stores, ενώ απώλειες κατέγραψε και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις τηλεπικοινωνιακές AT&T και SBC, και τις τεχνολογικές Intel, IBM και Hewlett-Packard να διαγράφουν αρνητική πορεία.

Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, με τις Beaze και Hovnanian να ενισχύονται περί το 5% και 4% αντίστοιχα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Cisco Systems θα καταγράψει κέρδη της τάξης των 15 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της θα διαμορφωθούν στα 4,86 δισ. δολάρια. Τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 4303,4 μονάδες ενώ και ο DAX σημείωσε πτώση 0,64% στις 3717,70 μονάδες. Ο CAC 40 υποχώρησε 0,92% στις 3393,25 μονάδες.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 2,30% στα 4,25 δολάρια ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,88% στα 5,63 δολάρια. Η 3Ε έκλεισε στα 20 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,18% στις 9820,83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,07% στις 1959,37 μονάδες. Ο S&P έκλεισε με πτώση 0,14% στις 1051,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v