Η Μ. Ολμπράιτ μέλος του δ.σ. του NYSE

Ριζικές αλλαγές ανακοίνωσε στο NYSE ο προσωρινός πρόεδρός του John Reed, συστήνοντας ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που για πρώτη φορά στα χρονικά των ΗΠΑ δεν θα απαρτίζεται από μέλη της χρηματιστηριακής κοινότητας. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Madeleine Albright.

Η Μ. Ολμπράιτ μέλος του δ.σ. του NYSE
Εκτός της χρηματιστηριακής κοινότητας θα αναζητούνται για πρώτη φορά στα χρονικά των ΗΠΑ, τα μέλη που θα απαρτίζουν εφεξής το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ο προσωρινός πρόεδρος, John Reed, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου σχεδίου διακυβέρνησης της αμερικανικής αγοράς.

Ο προσωρινός πρόεδρος του NYSE όρισε ένα οκταμελές ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο, ανάμεσα στο οποίο ανήκουν οι τέως επικεφαλής της State Street Corp., της J.P. Morgan Chase & Co., και της Schlumberger Ltd, η Madeleine Albright αλλά και ο Herbert Allison, επικεφαλής του συνταξιοδοτικού ταμείου TIAA-CREF.

Οι δυο τελευταίοι ας σημειωθεί ότι θα είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη και την τήρηση των κανονισμών αλλά και για τις πληρωμές των μελών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος τους μετά την κρίση που ξέσπασε πριν από δυο περίπου μήνες στο NYSE, μετά την αποκάλυψη των υπέρογκων αμοιβών που ελάμβανε ο τέως επικεφαλής του NYSE, Richard Grasso.

Ας σημειωθεί ότι τα 1.366 μέλη του NYSE καθώς και η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να εγκρίνουν τις συγκεκριμένες αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ του NYSE σε συνεδριάσεις που θα λάβουν χώρα στις 18 Νοεμβρίου.

Ο κ. Reed δήλωσε ότι ευελπιστεί μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια μεταρρύθμισης του NYSE, προκειμένου να αποχωρήσει και να ”βγει” στη σύνταξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v