Ηπιες διακυμάνσεις μετά τη χθεσινή άνοδο στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τη δυναμική άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης, που έφερε τους δείκτες σε υψηλά αρκετών μηνών. Με οριακές απώλειες έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις που καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από τη δυναμική άνοδο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Με μικρές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ειδήσεις, και ιδιαίτερα στα αποτελέσματα εταιριών όπως η Gillette, η Priceline.com και η Prudential.

Η Gillette ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο καθώς και υψηλότερες πωλήσεις, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 4,5%.

Συρρίκνωση των ζημιών της κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η Tyco International, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση περικοπής 7.200 εργατικών θέσεων, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται περί το 5%.

Να σημειωθεί ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον από τις αρχές για τη δραστηριότητα στα Α/Κ, με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, E. Spitzer να υπόσχεται ”περισσότερο πόνο”, σε οποιοδήποτε περιστατικό παρατυπίας σημειωθεί.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,05% στις 4330,3 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 3741,71 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,41% στις 3424,81 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 9829,94 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,29% ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45% στις 1958,90 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,47% στις 1054,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v