Μικρές οι απώλειες στο κλείσιμο για τη Wall

Σε μια ήπιων τόνων συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με μικρές απώλειες ύστερα από τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, συσσωρεύοντας τις δυνάμεις στα τρέχοντα επίπεδα. Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν με οριακές μεταβολές.

Με οριακές απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από τη χθεσινή άνοδο, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν μέρος μόνο των προηγουμένων κερδών τους.

Μικρές ήταν οι μεταβολές και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε (αναγκαστικά) στις εταιρικές ειδήσεις, και ιδιαίτερα στα αποτελέσματα εταιριών όπως η Gillette.

Η Gillette ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο καθώς και υψηλότερες πωλήσεις, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 4,5%.

Αντίθετα, μετοχές εταιριών που είχαν σημειώσει ανοδική πορεία στις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως η Microsoft και η Sun Microsystems, υποχώρησαν περί το 2%.

Συρρίκνωση των ζημιών της κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η Tyco International, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση περικοπής 7.200 εργατικών θέσεων, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί περί το 5%.

Κατά 2,2% αυξήθηκε και η McDonalds, ύστερα από την αναβάθμιση της μετοχής της σε strong buy από outperform, από την S.G.Cowen.

Να σημειωθεί ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον από τις αρχές για τη δραστηριότητα στα Α/Κ, με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, E. Spitzer να υπόσχεται ”περισσότερο πόνο”, σε οποιοδήποτε περιστατικό παρατυπίας σημειωθεί.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,05% στις 4330,3 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 3741,71 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,41% στις 3424,81 μονάδες.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 1,40% στα 4,35 δολάρια, ενώ ο ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 1,05% στα 5,68 δολάρια. Η 3Ε έκλεισε στα 20 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9838,83 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,20% ενώ και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,49% στις 1957,97 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε πτώση 0,54% στις 1053,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v