Πιέσεις δέχεται η Wall, απώλειες και στην Ευρώπη

Πτωτικά κινείται η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη παρά τα θετικά στοιχεία για το δείκτη ISM (παροχής υπηρεσιών) και τις βιομηχανικές παραγγελίες, καθώς ήδη η αγορά παραμένει σε υψηλά 20 περίπου μηνών. Με απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Πτωτικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους ύστερα από την άνοδο των τελευταίων ημερών που έφερε την αμερικανική αγορά σε υψηλά άνω του ενάμιση έτους.

Στην Ευρώπη, το κλίμα ήταν εξίσου αρνητικό, ενώ επιδεινώθηκε από τις απώλειες της Munich Re και της Credit Suisse First Boston μετά την υποβάθμιση από JP Morgan και WestLB αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο δείκτης ISM παροχής υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στο 74,7 τον Οκτώβριο έναντι του 63,3 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 63,4.

Εξάλλου, και οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά επιδεινώνεται και από την αρνητική προειδοποίηση της Priceline.com για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 24% στον Nasdaq.

Απώλειες περί το 12% καταγράφουν και οι μετοχές της εταιρίας παροχής υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου InterActiveCorp, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών λιανικής Home Depot και Wal-Mart Stores, ενώ απώλειες καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις τηλεπικοινωνιακές AT&T και SBC, και τις τεχνολογικές Intel, IBM και Hewlett-Packard να διαγράφουν αρνητική πορεία.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, με τις Beaze και Hovnanian να ενισχύονται περί το 5% και 4% αντίστοιχα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Cisco Systems θα καταγράψει κέρδη της τάξης των 15 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της θα διαμορφωθούν στα 4,86 δισ. δολάρια. Τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 4303,4 μονάδες ενώ και ο DAX σημείωσε πτώση 0,64% στις 3717,70 μονάδες. Ο CAC 40 υποχώρησε 0,92% στις 3393,25 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,52% στις 9787,86 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί 0,30% στις 1952,05 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,49% στις 1048,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v