Τη ”θετική όψη” διάλεξαν τελικά στη Wall

Με θετικό πρόσημο και υπολογίσιμα κέρδη έκλιεσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες, καθώς η αισιοδοξία απο τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας και τα αποτελέσματα της Cisco πήρε τη θέση των επιφυλάξεων που καταγράφηκαν στο άνοιγμα.

Το θετικό πρόσημο ”προτίμησαν” τελικά οι βασικοί δεικτες της Wall Street, καθώς φαίνεται ότι τα θετικά νέα από το μέτωπο της απασχόλησης και από τα αποτελέσματα της Cisco ”βάρυναν” περισσότερο στη συνείδηση των επενδυτών.

Επιφυλακτικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για την αμερικανική οικονομία ο Α. Γκρίνσπαν κατά την ομιλία του μέσω δορυφόρου στη συνεδρίαση της Securities Industry Association. Ωστόσο, ο Σερ Άλαν, εστίασε στα σημαντικά ελλείμματα των ΗΠΑ και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Για τα επιτόκια, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα- κάτι που δεν νομίζει ότι μπορεί να γίνει με τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης του γ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, κατά ακόμη 43.000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας την εβδομάδα που έληξε στην 1η Νοεμβρίου στις 348.000, στο χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, η Cisco Systems ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 76% στο πρώτο τρίμηνο χρήσης (στα 1,1 δισ. δολάρια), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 17 σεντς, κατά 2 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Λίγο πριν το κλείσιμο, η μετοχή της εταιρίας κέρδιζε περίπου 5%.

Στο +0,37% και τις 9.856 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,87% εμφάνισε ο Nasdaq. Στο +0,59% και τις 1.058 μονάδες βρέθηκε ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους αυτός της Εθνικής έκλεισε, υψηλότερα κατά 1,18%, στα 4,30 δολ., αυτός του ΟΤΕ χαμηλότερα κατά 0,53%, στα 5,62 δολ., ενώ χωρίς μεταβολή, στα 20 δολ. ολοκλήρωσε την ημέρα το δικαίωμα της Coca Cola 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v