Σε θετικό έδαφος ”πέρασε” η Wall

Σε θετικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Την άνοδο του Nasdaq ”οδηγεί” η Cisco, ενώ το ενδιαφέρον στον Dow υποστηρίζουν οι δηλώσεις Γκρίνσπαν και η νέα μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Τα κέρδη τους ”κράτησαν” οι ευρωαγορές.

Προς το θετικότερο μετέστρεψαν τις αρχικές τους τάσεις οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς στο Nasdaq οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τα αποτελέσματα της Cisco, ενώ θετικά επιδρούν στον Dow οι δηλώσεις Γκρίνσπαν για παραμονή των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα και η νέα υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας.

Αρνητικά επίδραση είχε νωρίτερα η ανακοίνωση του δείκτη παραγωγικότητας, ο οποίος αν και στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε σημαντική άνοδο έως το 8,1% από το 6,8%, δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, οι οποίοι προσδοκούσαν άνοδο έως το 8,5%.

Επιφυλακτικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για την αμερικανική οικονομία ο Α. Γκρίνσπαν κατά την ομιλία του μέσω δορυφόρου στη συνεδρίαση της Securities Industry Association. Ωστόσο, ο Σερ Άλαν, εστίασε στα σημαντικά ελλείμματα των ΗΠΑ και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα.

Για τα επιτόκια, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα- κάτι που δεν νομίζει ότι μπορεί να γίνει με τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης του γ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, κατά ακόμη 43,000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας την εβδομάδα που έληξε στην 1η Νοεμβρίου στις 348.000, στο χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 76% στο πρώτο τρίμηνο χρήσης (στα 1,1 δισ. δολάρια), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 17 σεντς, κατά 2 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της εταιρίας κερδίζει αυτή την ώρα πάνω από 6%.

Στο +0,01% τις 9.821 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,44% εμφανίζει ο Nasdaq. Στο +0,15% και τις 1.053 μονάδες ο S&P 500.

Τα κέρδη τους διατήρησαν μέχρι τέλους οι βασικοί ευρωπαπαϊκοί δείκτες. Στο + 0,48% και τις 4.324 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, στο +0,41% και τις 3.733 μονάδες ο DAX, ενώ στο +0,56% και τις 3.412 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v