Τα ”υψηλά” της αφομοιώνει η Wall

Εικόνα ”εξοικείωσης” με τα τρέχοντα υψηλά τους επίπεδα παρουσιάζουν για μία ακόμη φορά οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα θετικά macro και οι δηλώσεις Γκρίνσπαν δεν καταφέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ηπια ανοδική τάση χαρίζουν στο Nasdaq τα αποτελέσματα της Cisco. Κέρδη από 0,5- 0,8% για τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Σε μία ακόμη απόπειρα αφομοίωσης των τρεχόντων υψηλών επιπέδων επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφήνοντας προς το παρόν ”στην άκρη” τα θετικά μακροοικονομικά νέα, τις δηλώσεις Γκρίνσπαν και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από Cisco.

Αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών επιδρά η ανακοίνωση του δείκτη παραγωγικότητας, ο οποίος αν και στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε σημαντική άνοδο έως το 8,1% από το 6,8%, δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, οι οποίοι προσδοκούσαν άνοδο έως το 8,5%.

Επιφυλακτικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για την αμερικανική οικονομία ο Α. Γκρίνσπαν κατά την ομιλία του μέσω δορυφόρου στη συνεδρίαση της Securities Industry Association. Ωστόσο, ο Σερ Άλαν, εστίασε στα σημαντικά ελλείμματα των ΗΠΑ και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα.

Για τα επιτόκια, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα- κάτι που δεν νομίζει ότι μπορεί να γίνει με τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης του γ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, κατά ακόμη 43,000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας την εβδομάδα που έληξε στην 1η Νοεμβρίου στις 348.000, στο χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 76% στο πρώτο τρίμηνο χρήσης (στα 1,1 δισ. δολάρια), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 17 σεντς, κατά 2 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της εταιρίας κερδίζει αυτή την ώρα πάνω από 6%.

Στο βιομηχανικό Dow, πτωτικά κινούνται δεικτοβαρείς μετοχές εταιριών, όπως οι Hewlett-Packard, Home Depot, International Paper, SBC και Walt Disney. Αντίθετα θετικά πρόσημα παρατηρούνται μόνο για τις Altria, Boeing, και United Technologies.

Στο -0,36% και τις 9.785 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,14% εμφανίζει ο Nasdaq. Στο -0,34% και τις 1.048 μονάδες ο S&P 500.

Τάσεις ανεξαρτητοποίησης από τη Wall Street παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, συνεχίζοντας σε θετικό έδαφος. Στο +0,49% ο FTSE 100, στο +0,62% ο CAC 40 και στο +0,44% ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v