Μια ανάσα από νέα υψηλά η Wall μετά τα macro

Τα θετικά στοιχεία για την ανεργία, και ιδιαίτερα για την υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των θέσεων εργασίας, οδηγούν σε κέρδη ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης την αμερικανική αγορά. Την άνοδο της Wall Street ”βοηθούν” και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ κέρδη καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση της υποχώρησης της ανεργίας και την υψηλότερη των προσδοκιών αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η ανεργία υποχώρησε στο 6% τον Οκτώβριο από το 6,1% του προηγουμένου μήνα, ενώ οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 126.000 τον Οκτώβριο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 65.000.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται και τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,2% το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, θετικές τάσεις καταγράφουν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις μετοχές των Nvidia, Cisco Systems και Intel να σημειώνουν υψηλά κέρδη, ύστερα από τις αισιδόξες εκτιμήσεις της πρώτης για το τέταρτο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,22% στις 9878,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,50% στις 1986,24 μονάδες. Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,23% στις 1060,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v