ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση κατά 126.000 των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, περιορίζοντας έτσι το ποσοστό της ανεργίας στο 6%. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ανακάμπτει δυναμικά. Θετική η εικόνα των futures στις ΗΠΑ, διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές.

ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας
Νέες ενδείξεις ενδυνάμωσης εμφάνισε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μια ημέρα μετά τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας που ανακοινώθηκαν χθες και που φανέρωσαν μείωση κατά 43.000 στις 348.000 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η ανεργία υποχώρησε στο 6% τον Οκτώβριο από 6,1% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Αναλυτές προεξοφλούσαν την διατήρηση της ανεργίας στο 6,1%.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσίασαν οι νέες θέσεις εργασίας οι οποίες αυξήθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα, διαμορφωμένες κατά 126.000 υψηλότερα τον Οκτώβριο μετά από άνοδο κατά 125.000 τον προηγούμενο μήνα και από 65.000 θέσεις επιπλέον που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 57.000 νέες θέσεις εργασίας στις 125.000 αντίστοιχα. Και τα στοιχεία του Αυγούστου όμως αναθεωρήθηκαν, από 41.000 θέσεις εργασίας που είχαν χαθεί σε αύξηση των νέων θέσεων κατά 35.000 αντίστοιχα.

Αργότερα θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικού εμπορίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα εν λόγω αποθέματα θα αυξηθούν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο μετά από τη μείωση κατά 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντικό είναι το premium που παρουσιάζουν τα futures των αμερικανικών δεικτών Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq 100 ενώ μετά την ανακοίνωση των θετικών νέων τα κέρδη τους διεύρυναν και οι ευρωαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v