Putnam: Εκροές 9,4 δισ. δολ. σε 2 εβδομάδες

Σε μαζικές πωλήσεις μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρίας του χώρου, Putnam Investments, συνολικής αξίας 9,4 δισ. δολ., προχώρησαν οι πελάτες της το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Αφορμή για τις εκροές κεφαλαίων έδωσαν οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον CEO της για ”αθέμιτες” συναλλαγές.

Putnam: Εκροές 9,4 δισ. δολ. σε 2 εβδομάδες
Περισσότερα από 9,4 δισ. δολ. κεφαλαίων απομακρύνθηκαν από την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία Α/Κ των ΗΠΑ, Putnam Investments, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, στον απόηχο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον CEO της για ”αθέμιτες” συναλλαγές.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια αντιστοιχούν στο 3,5% των συνολικών υπό διαχείριση κεφαλαίων της Putnam. Από αυτά, τα 3,9 δισ. δολ. αφορούν σε ρευστοποιήσεις μεριδίων από μετοχικά Α/Κ της εταιρίας και τα 5,5 δισ. δολ. σε εκροές κεφαλαίων από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς Α/Κ, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν οι πρώτες εκροές (854 εκατ. δολ.) κεφαλαίων των τελευταίων 7 και πλέον εβδομάδων από τα αμερικανικά μετοχικά Α/Κ.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι στο πλαίσιο των εξονυχιστικών ερευνών που διεξάγoνται στην αμερικανική αγορά των Α/Κ, για κεφάλαια ύψους 9 τρισ. δολ., τέως υπάλληλοι της Bank of America Corp., της Fred Alger Asset Management Inc και της Prudential Securities Inc έχουν βρεθεί στο ”μικροσκόπιο” του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Elliot Spitzer, καθώς εκτιμάται ότι συνιστούσαν στους επενδυτές να προχωρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αγοραπωλησίες μεριδίων Α/Κ.

Οι συγκεκριμένες πωλήσεις δεν επιτρέπονται, καθώς τα Α/Κ ανήκουν στην κατηγορία των μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v