”Φοβάται” το πετρέλαιο η Wall!

Η αναβάθμιση της Intel από την JP Morgan δεν φαίνεται να ”συγκινεί” την αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε υψηλά τριών εβδομάδων, ύστερα από τις εκρήξεις στη Σαουδική Αραβία. Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Καθώς το πετρέλαιο αγγίζει τις υψηλότερες τιμές των τριών τελευταίων εβδομάδων ύστερα από τις εκρήξεις στη Σαουδική Αραβία, οι επενδυτές στη Wall Street διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Ανοδικό τόνο προσπαθεί να δώσει στον τεχνολογικό κλάδο η αναβάθμιση της Intel από την JP Morgan, ενώ μικτές είναι οι τάσεις στην Ευρώπη, με Παρίσι και Φρανκφούρτη να κερδίζουν οριακά.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου τόσο σε Νέα Υόρκη (nymex) όσο και σε Λονδίνο (brent), ”σκαρφάλωσαν” στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων, ύστερα από τους βομβαρδισμούς που έλαβαν χώρα στη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για την προμήθεια του μαύρου χρυσού από τη Μέση Ανατολή.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Intel, ύστερα από την αναβάθμισή της από τη JP Morgan σε overweight από neutral, καθώς και την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αλλά και του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,01% στις 9810,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,115 στις 1968,63 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,09% στις 1052,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v