Διστακτική στο άνοιγμα η Wall

Διστακτική εμφανίζεται η αμερικανική αγορά να προχωρήσει σε περαιτέρω ρευστοποιήσεις αλλά και να ακολουθήσει θετική κατέυθυνση, καθώς όντας σε υψηλών πολλών μηνών, περιμένει τα μακροοικονομικά στοιχεία στο τέλος της εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει το ”τοπίο”. Αρνητικές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Διστακτική παραμένει η αμερικανική αγορά να διαμορφώσει θετικό κλίμα ή να προχωρήσει σε περαιτέρω ρευστοποιήσεις, εν όψει σημαντικών μακροικονομικών ανακοινώσεων στο τέλος της εβδομάδας.

Αρνητικές είναι οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Χαρακτηριστικό είναι πως προς στο τέλος της εβδομάδας, ήτοι την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένονται τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις λιανικής, καθώς και τα αποτελέσματα της Dell Computer.

Όσον αφορά στα σημερινά νέα, η JC Penney ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 27 σεντς στο τρίτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και το ποσό ήταν μικρότερο των 30 σεντς που είχε καταγράψει η εταιρία πέρυσι.

Κέρδη κατέγραψε και η Echostar για το τρίτο τρίμηνο, έναντι ζημιών πέρυσι, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Oracle, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που εκτιμά ότι η εταιρία πληροφορικής θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες εξαγοράς της PeopleSoft.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,08% στις 9749,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,16% στις 1938,63 μονάδες. Ο S&P κινείται στις 1046,75 μονάδες με απώλειες 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v