Συσσώρευση δυνάμεων στις ευρωαγορές

Ρευστοποιήσεις με στόχο τη διασφάλιση των πρόσφατων κερδών των επενδυτών παρατηρούνται στις ευρωαγορές, μετά από τα νέα υψηλά που κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα. Κινητικότητα εμφανίζει ο τεχνολογικός κλάδος λόγω Infineon Technologies, αλλά και αυτός των τηλεπικοινωνιών λόγω KPN.

Τάση συσώρευσης δυνάμεων εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά τη διόρθωση της Wall Street την Παρασκευή, αλλά και μετά από τα νέα υψηλά που κατέγραψαν για το έτος οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Infineon Technologies. Σε επίπεδο καθαρών κερδών, τα μεγέθη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας μικροεπεξεργαστών της Ευρώπης ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων όμως ήταν χειρότερα. Θετικό πάντως ήταν το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε τα πρώτα της κέρδη για το διάστημα των 10 τελευταίων τριμήνων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αεροπορικός κλάδος λόγω των καλύτερων του αναμενoμένου μεγεθών της British Airways για το β΄ τρίμηνο χρήσης της.

Την πρώτη διανομή μερίσματος μετά από δύο ολόκληρα χρόνια σχεδιάζει ο ολλανδικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός KPN, προσφέροντας 12 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται κατά 0,39% χαμηλότερα, στις 3.767 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.426 μονάδων, υποχωρώντας κατά 0,78%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE-100 σημειώνει απώλειες κατά 0,53% στις 4.353 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v