Infineon Tech: Ντεμπούτο κερδών μετά από 2,5 έτη

Σε πεδίο κερδοφορίας ”επέστρεψε” στο δ΄ τρίμηνο χρήσης της, για πρώτη φορά σε διάστημα 10 τριμήνων, η Infineon Technologies, χάρη στα προγράμματα περικοπής κόστους αλλά και στην αύξηση των τιμών των μνημών τύπου DRAM.

Infineon Tech: Ντεμπούτο κερδών μετά από 2,5 έτη
Τα πρώτα της κέρδη σε διάστημα 10 τριμήνων κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης Infineon Technologies, καθώς απέδωσαν τα προγράμματα περικοπής κόστους της.

Την ίδια στιγμή θετικό αντίκτυπο στην πορεία των μεγεθών του τεχνολογικού ομίλου είχε και η αύξηση των τιμών των μικροεπεξεργαστών μνήμης που χρησιμοποιούνται για Η/Υ (DRAM).

Αναλυτικά, τα κέρδη της Infineon διαμορφώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο χρήσης που έληξε τον Σεπτέμβριο στα 49 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 506 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν κέρδη 42,4 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο προ φόρων και τόκων ωστόσο τα μεγέθη της εταιρίας ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των ειδημόνων.

Οι πωλήσεις του ομίλου την ίδια στιγμή εκτινάχθηκαν κατά 37% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,76 δισ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τα 1,59 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σε επίπεδο μετοχής ας σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου η τιμή της έχει υπερδιπλασιαστεί, την ίδια ώρα που τα κέρδη για τον γερμανικό δείκτη Dax ανέρχονται στο 29%.

Ο CEO της Infineon, Ulrich Schumacher, ας σημειωθεί ότι έχει επεκτείνει ιδιαιτέρως τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Κίνα λόγω του χαμηλότερου κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v