Αύξηση κερδών 6,9% για την Total στο γ΄ τρίμηνο

Κατά 6,9% αυξήθηκαν τα κέρδη της Total SA, της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρίας, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, κυρίως εξαιτίας των υψηλών ενεργειακών τιμών και του μεγαλύτερου ρυθμού ανάπτυξης σε σχέση με τις ανταγωνιστικές της.

Αύξηση κερδών 6,9% για την Total στο γ΄ τρίμηνο
Αύξηση κερδών της τάξης του 6,3% κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η Total SA, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, ωθούμενη κυρίως από τις υψηλές ενεργειακές τιμές.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ιταλικής πετρελαϊκής διαμορφώθηκαν στα 1,71 δισ. ευρώ ή 2,71 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,6 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο οικονομικός διευθυντής της Total, Robert Castaigne, σε συνέντευξή του αναφέρει ότι η Total αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση μεγεθών σε ετήσια βάση κατά 5%, μέχρι το 2007, υπερβαίνοντας τα αντίστοιχα μεγέθη ανταγωνιστικών ΄΄οπως η Exxon Mobil, BP και Royal Dutch/Shell Group.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Total επενδύσει δισ. ευρώ στην Αφρική, προκειμένου να δώσει ώθηση στις εκεί δραστηριότητές της. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο της παραγωγής πετρελαίου της Total σήμερα, αν και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή εσόδων για την εταιρία στα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v