Deutsche Boerse: Υψηλότερα οι πωλήσεις στο τρίμηνο

Συνεχίστηκε η θετική πορεία της διαχειρίστριας εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse, και στο 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αν και σημειώθηκε κάμψη του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που είχε παρατηρηθεί στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Deutsche Boerse: Υψηλότερα οι πωλήσεις στο τρίμηνο
Διατηρήθηκε η θετική πορεία της διαχειρίστριας εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse, και στο γ΄ τρίμηνο, αν και επιβραδύνθηκε ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης των δύο τελευταίων τριμήνων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Deutsche Boerse ανήλθαν στη διάρκεια της περιόδου στα 362,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το ποσό των 355,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα του Deutsche Boerse διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 417,7 εκατ. ευρώ, 6,5% χαμηλότερα από τα συνολικά έσοδα ύψους 446,5 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, εξαιτίας της χαμηλότερης συμβολής εσόδων από την τραπεζική μονάδα και τον υποτριπλασιαμό των κεφαλαιοποιημένων ιδίων δαπανών.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η διαπίστωση ότι προωθητική δύναμη στη διαμόρφωση της λειτουργικής κερδοφορίας ήταν αυτή την φορά η μονάδα του XETRA, η οποία κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 27,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ αντιθέτως οι επιδόσεις των driving forces των προηγούμενων τριμήνων, δηλαδή της Clearstream και του Eurex, σημείωσαν κάμψη.

Παρά τον προβληματισμό που δημιούργησαν τα επιμέρους αποτελέσματα του Deutsche Boerse σε λειτουργικό επίπεδο, το τελικό ενοποιημένο αποτέλεσμα σε επίπεδο ομίλου ήταν θετικό, εξαιτίας κυρίως της μείωσης του πραγματικού φορολογικού συντελεστή κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι οι διαφορετικές πηγές από τις οποίες αντλεί έσοδα θα συμβάλουν στη διατήρηση της ανάπτυξης της και στο μέλλον, αλλά θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές επενδύσεις για την αξιοποίηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης, γεγονός που βραχυπρόθεσμα μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξη του ομίλου σε λειτουργικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου το Deutsche Boerse προβλέπει ότι και το λειτουργικό κέρδος του 2004 θα κυμανθεί περίπου στο επίπεδο της προβλεπόμενης επίδοσης του 2003, δηλαδή στα 440 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v