Οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν τις ευρωαγορές

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, μετά το μίνι ράλι που καταγράφουν οι φαρμακοβιομηχανίες. Αφορμή για αγορές έδωσαν οι ”πιέσεις” Bush στο Κογκρέσο να εγκρίνει τον υπερδιπλασιασμό των δαπανών (400 δισ. δολ.) για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων τα μεγέθη για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης.

Σε θετικό πεδίο πέρασαν οι ευρωαγορές, μετά το μίνι ράλι που σημειώνει ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας. Αφορμή για τοποθετήσεις έδωσαν οι πιέσεις που ασκεί στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος George Bush, προκειμένου να ”περάσει” μέχρι το τέλος του έτους νομοσχέδιο που αφορά στον υπερδιπλασιασμό των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την επόμενη δεκαετία, αγγίζοντας ακόμη και τα 400 δισ. δολ.

Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρίσκονται οι μετοχές της GlaxoSmithKline, Αstrazeneca και της Novartis. Σύμφωνα με τη Lehman Brothers, το 60% των προ φόρων και τόκων κερδών της Astrazeneca προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρίες λόγω των χειρότερων του αναμενoμένου μεγεθών της Allianz για το α΄ εννεάμηνο του έτους.



Στην Ευρωζώνη, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ εκτινάχθηκαν στο 0,4% στο γ΄ τρίμηνο έναντι αρνητικών ρυθμών κατά 0,1% στο β΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ρυθμούς 0,2%.

Στις ΗΠΑ αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή αλλά και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.



Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται κατά 0,25% υψηλότερα, στις 3.775 μονάδες, ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,76%, στις 3.438 μονάδες, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.397 μονάδων, με κέρδη 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v