BASF: Πτώση 51% των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου

Σημαντική μείωση κατά 51% των καθαρών κερδών της μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφάνισε η BASF, η γερμανική εταιρία χημικών δραστηριοτήτων, στο γ΄ τρίμηνο, λόγω του αυξημένου κόστους πρώτων υλών και της πτώσης στη ζήτηση για τα προϊόντα της.

BASF: Πτώση 51% των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου
Μείωση κατά 51% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της γερμανικής BASF και διαμορφώθηκαν στα 120 εκατ. ευρώ από 247 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο, πέρσι.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα διαμορφώνονταν στα 112 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις εμφάνισαν μικρή αύξηση κατά 2,1% φτάνοντας το ποσό των 7,74 δισ. ευρώ από 7,58 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρίας, απέδωσε την κάμψη της κερδοφορίας στην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, στην απότομη πτώση της ζήτησης για τα προϊόντα της, καθώς και στην ανατίμηση του ευρώ.

Η εταιρία χημικών, ταυτόχρονα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, επισημαίνει τον επενδυτικό της στόχο για αύξηση των πωλήσεων της στην Ασία κατά ένα πέμπτο επί του συνόλου τους, έως το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v