Θετικό κλίμα για ευρωαγορές, κρίσιμα macro από ΗΠΑ

Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, χάρη στα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλαν στους επενδυτές τόσο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης όσο και η Deutsche Telekom. Εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση και το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.

Σε θετικό πεδίο παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βρήκαν κίνητρο για τοποθετήσεις τόσο στα στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης όσο και στα μεγέθη της Deutsche Telekom.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας ανήλθαν στο 0,4% στο γ΄ τρίμηνο έναντι των αρνητικών ρυθμών κατά 0,3% στο β΄ τρίμηνο, ενώ της γερμανικής διαμορφώθηκαν στο 0,2% έναντι του -0,2% του β΄ τριμήνου, επιβεβαιώνοντας έτσι την ”έξοδό” τους από την ύφεση των 6-9 προηγούμενων μηνών.

Ας σημειωθεί ότι οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Νοεμβρίου εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 365.000 από 348.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ αναμένεται να διογκωθεί στα 40,4 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο από 39,2 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι επενδυτές φάνηκε να ενθουσιάζονται με τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου της Deutsche Telekom αλλά και της Siemens, τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τεχνολογικός κλάδος χάρη στις θετικές εκτιμήσεις της αμερικανικής Applied Materials για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου.

Αυτή την ώρα ο Dax διαμορφώνεται στις 3.784 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,97%, άνοδο κατά 0,80% σημειώνει ο CAC-40 στο Παρίσι, στις 3.438 μονάδες. Στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.393 μονάδων, κατά 0,51% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v